Mijn verhalen

Dit is mijn eerste verhaal. Hiermee heb ik op school de eerste prijs gewonnen.

Sinterklaas is weg!

Sinterklaas is in het land. De kinderen staan te wachten op de stoep om Sinterklaas te verwelkomen. Iedereen is vrolijk en blij. Alleen is Sinterklaas niet helemaal zichzelf. Hoofd Piet zag dat maar zei niks.
Na de intocht gaan de Pieten en Sinterklaas naar het Pietenhuis. De Pieten zijn druk bezig met het inpakken van de schoen cadeautjes en cadeautjes voor pakjesavond!
Opeens komt Pietje Paniek binnen en zegt: ‘Paniek, paniek, paniek!’
Hoofd Piet vraagt: ‘Wat is er?’.
Pietje Paniek zegt: ‘Sinterklaas…….Sinterklaas is weg!!!!!’.
Alle Pieten rennen naar de kamer van Sinterklaas. En inderdaad Sinterklaas is weg. De Pieten rennen en zoeken totdat Huis Piet een brief op de tafel vindt:


Beste Pieten,

Vandaag heb ik besloten, dat ik het niet meer leuk vind om Sinterklaas te zijn. De kinderen van tegenwoordig willen alleen maar moderne spullen krijgen zoals een iPhone, iPad, Wii of één of andere Play Sation.
Ik snap daar niks meer van.
Ik ben hier te oud voor.
Ik ga met pensioen.

Groeten,

Sinterklaas

Toen Pietje Paniek hem las, was die nog meer in paniek dan normaal. Maar Hoofd Piet hield zijn hoofd koel en heeft besloten om een zoektocht te beginnen. Hoofd Piet zei: ‘We moeten snel iets doen want de kinderen wachten op Sinterklaas en de cadeautjes’.
Dus toen begon Hoofd Piet met de taken te verdelen. Een paar Pieten gingen in de stad zoeken, andere Pieten gingen nog een keer in het huis zoeken en andere Pieten gingen in de tuin zoeken.
Toen iedereen weg was behalve Boodschappen Piet en Hoofd Piet, zei Hoofd Piet: ‘Jij gaat naar de winkel. We gaan onze ouderwetse Sinterklaas in een moderne Sinterklaas veranderen. Daarom ga jij in de winkel een iPhone voor Sinterklaas kopen. Hier heb je het geld van mijn eigen spaarpot’.
‘Weet je het wel zeker anders hebben we dat ding voor niks gekocht?’ vroeg Boodschappen Piet. Hoofd Piet zei: ‘Natuurlijk weet ik het zeker dat het lukt’.
En zo ging Boodschappen Piet naar de winkel. Maar onderweg verloor hij een paar munten door een gat in zijn mooie paarse broek. Toen hij bij de winkel was ontdekte hij dat hij er een gat in zijn broek zat, waar hij ook het geld van Hoofd Piet verstopt had.
Hij kreeg het helemaal warm want stel je voor… hij heeft niet genoeg geld! Hij heeft zijn geld geteld. En hij vroeg aan de winkelier hoe duur een iPhone is.
‘Welk model van de iPhone mijnheer Piet?’, vroeg de winkelier. ‘Eeehhh?… dat heeft de Hoofd Piet niet uitgelegd’, dacht Boodschappen Piet. ‘Welke zijn er dan?’, vroeg hij beleefd aan de winkelier.
‘iPhone 4, 4s, 5, 5s en het nieuwste model iPhone 6’. Hier een prijslijst voor u mijnheer de Piet’, zei de winkelier.
Boodschappen Piet keek naar de prijslijst en toen zei hij met opluchting ‘Doe maar iPhone 4s’, want nu wist hij dat er geld genoeg was voor een modern cadeau voor Sinterklaas.
Ondertussen gingen de anderen Pieten in het pietenhuis Sinterklaas zoeken. De Welles Piet, die in de tuin ging zoeken, zag de mijter van Sinterklaas tussen de planten uit steken, en dacht dat is Sinterklaas zijn mijter.
Van blijdschap rende hij naar de andere Pieten toe en riep: ‘Ik heb Sinterklaas gevonden!’.
Alle Pieten renden in de richting, die hij wees. En ja hoor dat was Sinterklaas. Toen de Pieten naast Sinterklaas zaten, zei de Huis Piet tegen Sinterklaas, dat het niet erg is als hij ouderwets is.
‘We zullen u helpen om wat moderner te worden want de Boodschappen Piet komt zo terug met een iPhone’.
‘Ik weet toch niet hoe ik dat moet gebruiken!’, zei Sinterklaas verbaasd.
‘Ik zal het u uitleggen’, zei de Electro Piet om Sinterklaas gerust te stellen.
‘Ik hoop dat het lukt’, zei Sinterklaas. ‘Want ik kan niet met pensioen. Er is namelijk maar één Sinterklaas!’.
Toen kwam boodschappen Piet er aan met de iPhone. Electro Piet pakte het ding en ging het aan Sinterklaas uitleggen. De anderen Pieten gingen naar binnen, en ze waren heel opgelucht.
Ze waren binnen en verder was het een gezellige avond met cadeautjes inpakken, liedjes zingen en warme chocolademelk drinken.

Nu kan je aan Sinterklaas ook een sms met je verlanglijstje versturen!
Het einde

 

Prijs Sinterklaas opstel

 

Dit is mijn tweede verhaal aan dit verhaal ben ik nog bezig om het te schrijven. Hier hoop ik een boek(je) van te maken dat mijn familie of mijn vriendinnen het kunnen lesen. Ik ga het nooit uigeven want sommige namen heb ik van een ander super leuk boek.
P.S. als je wilt weten welke boeken dat zijn ga dan naar de pagina met mijn favo boeken er op.

Hier  komt het verhaal:

Een vreemde missie     door: Kaja de Vries

De hoofdpersonen zijn:
– Nives is bevriend met Gunnar en is het een na jongste zusje van Aiden. Nives heeft een bleek gezicht, blauwe ogen en lang blond haar dat over haar schouders valt. Ze is ondeugend en altijd op zoek naar avontuur. Nives is 14 jaar oud.
– Gunnar, de witte wolf, is de beste vriend van Nives. Hij is sterk slim en beschermt Nives altijd voor gevaar.
– Aiden is de oudste van de familie en vindt het leuk om Nives te plagen. Hij heeft zwart haar en goudbruine ogen en hij is 17 jaar oud.
– Diamante is de tweeling zus van Nives. Ze heeft een bleek gezicht, blauwe ogen en ook lang blond haar tot over haar schouders. Ze wilt vaak haar zin krijgen maar kan toch goed op schieten met haar tweelingzus.
– Odine wordt later de beste vriendin van Nives. Ze heeft groene ogen en lang groen haar ze is een zeenimf. Ze komt uit Fantasia. niemand weet hoe oud ze is en ze is in opdracht van de tovenaar genaamd Herbert.
– Thina en Tallia zijn de jongste zusjes. Thina is 7 jaar oud. Ze heeft korte zwarte haren en goudbruine ogen ze lijkt veel op Aiden. Tallia heeft lange bruine haren en groene ogen. Ze zijn allebij ondeugend en ze houden ervan om zichzelf vies te maken. Ze klimmen in bomen en rennen door de modder en gras velden.
– Saladin is de slimste van de familie en is een boekenworm. Hij lijkt heel veel
op zijn vader bruin haar en bruine ogen.
– Arjan de vijand van Nives, Odine en Gunnar. Hij wil  de Wereld Orde verstoren. Hij heeft een donkere huid Zwarte haren en Grijze ogen maar als je er goed in kijkt hebben zijn ogen een kille uitsraling.
Bijpersonen:
– Berglin is de moeder van de hele familie.
– Jon is de vader van de familie.

Het verhaal

Hoofdstuk 1
Een onverwachte gast

‘Hou op!’, roept Nives boos, ‘Geef mijn dagboek terug, dat is van mij en het is de bedoeling dat jij ervanaf blijft!’ Nives begon het super vervelend te vinden dat Aiden haar altijd zo plaagde, waarom moest hij haar altijd hebben? Nu kon ze zich echt niet meer beheersen en gaf haar broer een flinke klap. Aiden schreeuwde het uit van de pijn en riep op een aanstellerige toon: ‘Moeder, Nives heeft me geslagen!’
Nives werd nu pas echt kwaad, hoe durft hij!
Berglin rende naar ze toe en vraagt hijgend: ‘Wat is er gebeurd?’ ‘Aiden heeft
mijn dagboek afgepakt.’ antwoordt Nives, nog steeds kwaad, ‘En daarom heb ik hem geslagen.’
‘Aiden waarom heb je Nives haar dagboek afgepakt?’
Aiden antwoordde onzeker: ‘Ik…eh…ik heb haar dagb…’ tringggg tringggg. Er werd gebeld. ‘Wie belt er nu zo laat nog?’ vraagt Berglin zich af. Pfff, daar kom ik
mooi mee weg dacht Aiden.
Berglin liep naar de deur en deed open. Ze zag een vage schim in de donkere en mistige november avond. ‘Mag ik binnen komen?’ Vroeg hij met een zware stem.
Berglin vond het raar, maar het voelde  goed om deze man binnen te laten. Toen de man eenmaal binnen was kon ze hem beter bekijken. Hij had groene ogen en een zwartgrijze baard en een bleek gezicht met rode wangen van de kou.
‘Mag ik Nives spreken?’, vroeg hij.
‘Wie bent u?’, vroeg de moeder van Nives.
‘Mijn naam is Herbert en ik ben de Tovenaar die de Wereld Orde moet herstellen en beschermen’, antwoordde hij beleefd. ‘Ik moet Nives dringend spreken’.
‘Ik zal  haar roepen’, zei Berglin zacht. En daarna: ‘Nives! Iemand voor jou.’
Nives kwam nog steeds met Aiden ruziënd aanlopen. Toen ze de man zag, stopte
ze gelijk. En vroeg: ‘Wie bent u?’.
Dat was de tweede keer dat deze man deze vraag moest antwoorden.
‘Mijn naam is Herbert en ik ben de Tovernaar die de Wereld Orde moet herstellen en beschermen,’ antwoordde hij en vervolgde: ‘ik heb een belangrijke boodschap van Odine voor jou.’
‘Wie is Odine?’, vroeg Nives verbaasd. ‘Ik ken niemand, die Odine heet.’
‘Nog niet,’ antwoordde Herbert. Toen besloot de Tovenaar aan zijn verhaal te beginnen zonder dat er iemand verder hem kon storen.
‘Odine is een zeenimf en komt uit de wereld Fantasia. Dat is een oeroude en magische wereld, waar verschillende fantasie figuren in voorkomen. Nimfen, elven, prinsessen, draken, tovenaars, heksen en zilveren eenhoorns. Ze leven met elkaar in vrede. Zolang er vrede in Fantasia en in jullie moderne wereld heerst wordt de Wereld Orde  bewaakt. Helaas wordt deze Wereld Orde verstoord. Door Arjan.
Arjan?’, vroeg Nives steeds meer geïnteresseerd. ‘Wie is Arjan?
‘Arjan is een oude leerling van de Toveracedemie in Fantasia. Hij was een van de beste leerlingen, maar hij wou steeds meer macht en begon belangrijke magische voorwerpen, talismannen en elementen te stelen om krachtiger te worden. Jij bent een Uitverkorene om ons te helpen om Arjan te verslaan.
Hij heeft nog niet alles kunnen stelen. Er zijn 7 talismannen, 10 magische voorwerpen en 4 elementen: Aarde, Water, Vuur en Lucht. Op dit momen bezit Arjan 6 talismannen. Als hij in bezit van die laatste talisman dan wordt hij nog krachtiger en kan beginnen om alle magische voorwerpen te stelen. Dat moeten
we voorkomen. We moeten alle magische voorwerpen en elementen beschermen zodat de Wereld Orde bewaakt wordt. Samen met Odine moet je eerst naar het land Robijndia, het land van de robijnen draken, daar is het eerste talisman gestolen, de Talisman van de Eerlijkheid. Daar zal je ook aanwijzingen
ontvangen waar je verder naar toe moet.
‘Maar hoe kom ik überhaupt in Fantasia?’, vroeg Nives.
‘Er is maar een manier om in Fantasia te komen je moet in magie geloven en
deze spreuk zeggen:

Onthul mij de weg naar Fantasia
Ik ben het waard
Ik heb een goed hart
Ik bescherm de vrede en het geluk
Mijn reis naar Fantasia is belangrijk
Ik moet naar het Drakenrijk

Nadat Herbert de Tovenaar deze spreuk uit sprak, verdween hij en op de plek waar hij stond bleven er twee kleine briefjes over.
‘Wat is dat?’, vroeg Aiden.
‘Ik weet het niet’, zei Nives. ‘Er is maar een manier om achter te komen’. En zo raapte ze de brieven van de grond op en gaf eentje aan Aiden.
‘Zullen we ze open maken?’, vroeg ze aan Aiden.
‘Ik ben erg benieuwd’, zei Aiden.
En zo openden ze allebei beide briefjes die na elke vouw groter werden.
Het bleken geen brieven te zijn maar een kaart van Fantasia en een lijst van
alle Talismannen, Magische Voorwerpen en Elementen:
 

De Talismannen

 1. De Talisman van de Eerlijkheid
  Degene die deze talisman draagt, weet of een ander de waarheid spreekt of eerlijk is. Je vindt deze talisman in Robijndia en land van de robijnen draken. Deze talisman heeft Arjan gestolen.

 

 1. De Talisman van Vrede
  Degene die deze talisman draagt, heeft al het vrede die er bestaat bij zich en heeft de kracht om kwade betoveringen te verbreken. Je vindt deze talisman in Kristapola, het land waar alles uit kristal bestaat behalve de bevolking, die grenst aan Robijndia.
 2. De Talisman van Wijsheid
  Degene die deze talisman draagt, staat open voor al het
  wijsheid die er bestaat. Je vindt deze talisman in het
  Diamanten Kasteel dat in het water staat. Deze talisman heeft Arjan ook gestolen!
 3. De Talisman van Zelfvertrouwen
  Degene die deze talisman draagt, heeft veel zelfvertrouwen en twijfelt er niet aan om zich op te offeren voor anderen maar helaas als kwade mensen deze talisman dragen dan offeren ze
  zich niet op en maken juist misbruik van andere mensen.
  Je vindt deze talisman in de Duintoren, dat midden in de Rode Woestijn staat.
 4. De Talisman van Snelheid
  Degene die deze talisman draagt die heeft de kracht op snel te denken, snel te rennen, en snel te handelen.
  Je vindt deze talisman in Ijstoren, dat in het land van het eeuwige Ijs staat.
 5. De Talisman van Al het Kwaad
  Degene die deze talisman draagt, heerst over al het kwaad maar kan goed gebruikt worden.
  Je vindt deze talisman in het Schaduwkasteel, dat in de Kleurloze Vallei staat. Iedereen zegt dat deze Vallei oneindig groot is. Deze talisman is gestolen door Arjan!
 6. De Talisman van Geluk
  Degene die deze talisman draagt, maakt geen fouten meer en
  heeft altijd geluk.
  Je vindt deze talisman in het Elvenland, waar de Elven heel
  veel van spiegels houden. Dus kijk maar uit!

 

Magische Voorwerpen

1. Het Anker
Het symbool van Hoop. Dit Magische Voorwerp vind je in het Rijk van het Koraal. In de stad van de Gezonken Boot.

 1. Het kruis van de Woestijn
  Het symbool van Leven. Dit Magische Voorwerp vind je in het
  Rijk van het Zand. In De Verlaten stad Woeststorm.
 2. Het Kristallen Bol
  Het symbool van Magie. Dit Magische Voorwerp vind je in Het Kristallen kasteel.
 3. Het Duizend Spreukenboek
  Het symbool van alle Spreuken. Dit Magische Voorwerp vind je
  in Invisible het rijk van de onzichtbare spinnen.
 4. De Duivelsval
  Het Symbool van de gevangenis van de Duivel. Dit Magische Voorwerp vind je in het Kasteel Umbra in het Schaduwrijk.
 5. Het Eikeltje
  Het symbool van de Natuur. Je vind dit Magische Voorwerp
  midden in het ondoordringbare woud in het Rijk van het Woud.
 6. De Maan en Zon
  Het symbool van Dag en Nacht. Je vind Dit Magische Voorwerp in de hemel maar ga eerst naar de hoogste berg van het Rijk van
  het Eeuwige Ijs.
 7. De Kikker
  Het symbool van Liefde. Dit Magische Voorwerp vind je in het Rijk van het Verzonken Land.
 8. De Scarabee
  Het symbool van Wijsheid. Dit Magische Voorwerp vind je in Robijndia, het Land van de Robijnen Draken.
 9. Het Cadeau
  Het symbool voor Geluk. Je vind dit Magische Voorwerp in het Rijk van het Zand.

 

De Elementen

 1. Aarde
  Dit Element staat voor natuur en kan flora en fauna de baas zijn. Dit element kan je oproepen als je alle Magische Voorwerpen hebt.
  Dit element is verborgen in een zwaard en kan er niet meer uit gehaald worden maar de kracht van het element in het zwaard werkt precies hetzelfde.

 

 1. Water
  Dit Element staat voor water en kan alle bewoners van het water de baas zijn.
  Dit element is verborgen in een zwaard en kan er niet meer uit gehaald worden maar de kracht van het element in het zwaard werkt precies hetzelfde.
 2. Vuur
  Dit Element kan vuur maken, weghalen, dingen warmer of kouder maken.
  Dit element is verborgen in een zwaard en kan er niet meer uit gehaald worden maar de kracht van het element in het zwaard werkt precies hetzelfde.
 3. Lucht
  Dit Element staat voor lucht en kan stormen veroorzaken, je kan erdoor vliegen en wolken verdrijven.
  Dit element is verborgen in een zwaard en kan er niet meer uit gehaald worden maar de kracht van het element in het zwaard werkt precies hetzelfde.

 

Toen Nives de lijst had voorgelezen aan Aiden waren ze de ruzie allang vergeten, zo verbaasd waren ze. ‘Dus eigenlijk moet ik naar Fantasia om al die dingen te zoeken?’ vroeg Nives die het nog niet helemaal begreep. ‘Ik denk het wel.’ antwoordde haar broer.
Opeens verscheen er een mapje waar de kaart en de lijst in paste. Nives deed de kaart en de lijst er in en deed de map dicht. ‘Huh… hij wordt kleiner!’ zei Nives.

 

 

 

Hoofdstuk 2
Op pad!

De map werd inderdaad kleiner zo klein dat het precies in de zak van Nives paste. Ze deed de map in haar zak voordat Aiden hem kon pakken en zei: ‘En
nu wil ik mijn dagboek terug!’
‘Ik weet niet meer waar ik hem heb gelaten!’ zei Aiden een beetje bang, dat Nives hem weer ging slaan, en met zijn hand op zijn rug. ‘Echt niet!’
‘Ja, ja, het zal wel. Haal je hand van je rug en geef mijn dagboek terug’ met die woorden vloog opeens het dagboek dat Aiden achter zijn rug had naar de open hand van Nives.
‘Huh…..?’ zeiden Aiden en Nives tegelijk. ‘H..h..hoe k..kan dat’ Zei Nives verbaasd. Toen kwamen Saladin en Gunnar eraan lopen.
Saladin vroeg: ‘Wat is er, waarom kijken jullie zo verbaasd?’
Nives stak helemaal van wal: ‘Nou er was hier net een tovenaar en die vertelde ons van Arjan en zei dat hij bijna alle talismannen had. En dat er talismannen waren en dat er magische voorwerpen waren en dat er ook elementen waren die verstopt zaten in zwaarden. en dat ik met Odine naar Fantasia moest gaan om daar de talismannen de mgische voorwerpen en de elementen te beschermen om
te zorgen dat Arjan ze niet te pakken kreeg en dat…!’
‘Ho… even rustig praten ik snap er niks van.’ Nives begon op nieuw en vertelde
van het begin tot het einde. Ze liet ook de kaart van Fantasia zien. Ook liet ze de lijst zien. Toen ze klaar was barste Saladin in lachen uit en riep: ‘Hahahahahaha…. wat een goede mop hahaha…meen je dat nou echt? Dat bestaat helemaal niet hahahahaha….En hoe zou je dagboek naar je toe kunnen zweven’ ‘Maar Saladin.’ zei Nives geschokt, ‘Het is allemaal waar de kaart en de lijst bewijzen het toch?’ Toen ging er een lichtje bij haar branden de map!!!
Ze pakte de map stopte de kaart en de lijst er in en hield de map voor het gezicht van Saladin. ‘Hier kijk!!’ zei ze boos. de map werd kleiner en Nives stopte het weer in haar zak. ‘Wat, maar dat kan niet!’ zei Saladin, ‘Het is gewoon een trucje van jou.’ ‘Nee hoor het is allemaal echt ik was er zelf bij.’ zei Aiden, ‘Fantasia bestaat echt! En als je in magie gelooft en ee….’
‘Kinderen, aan tafel. Jon kom je we gaan eten!’ Aiden zei: ‘Beloof je dat je niks tegen moeder zegt, ze weet hier niets van en Nives houdt wel van een avontuur.
En als ze hier van weet mogen we er niet meer heen!’ ‘We?’ vroeg Nives. ‘Ja, we,
ik ga ook mee en als Saladin ook mee wilt mag dat ook.’
‘Ha..nee jullie gaan niet mee ik ben de uitverkorenen!’ Riep Nives boos. ‘Als wij niet mee mogen zeg ik het tegen moeder van de missie.’ zei Aiden
‘M…ma…maar. Oke goed jullie mogen mee.’ zei Nives met tegenzin maar in gedacht zei ze: ik moet ze kwijt zien te raken ik wil niet met hun erbij op missie. ‘Kinderen aan tafel!’ Riep Berglin. Ze liepen naar de woonkamer en gingen aan tafel. Hun vader zat ook al aan tafel. Ze aten gehakballetjes met tomatensaus en brokolie. echt een specialiteit van hun moeder.
Tijdens het eten vroeg Nives zich af hoe haar dagboek naar haar toe heeft
kunnen zweven. Opeens verscheen er een meisje met lang groen haar, groene ogen ze zei met een zachte en mysterieuze stem: ‘Hallo Nives ik ben Odine. En ik ga met jou op missie. Ik weet dat je broers ook mee willen maar er is een manier om van ze af te komen.
Kom om middernacht naar het bos op de open plek met de witte bloemen. Neem Gunnar wel mee. En stop eten en allemaal belangrijke spullen in je tas maar niet te veel anders word je tas te zwaar. Ik zie je daar!’ ‘Wacht, Odine, wacht ik snap
er n…!’ riep Nives wanhoopig maar Odine was al verdwenen. ‘Wie is Odine?’ Vroeg Diamante verbaasd ‘Er was hier net niemand hoor.’ Nives vroeg: ‘Zagen jullie dat dan net niet? Die verschijning?’
‘Wat bedoel je Nives?’
‘Je klets weer maar wat, he’
‘Probeer je ons voor de gek te houden?’
De familie kletste de hele tijd door elkaar. Ze geloofden Nives niet! Hoe kan het dat ze Odine niet gezien hebben? Hoe het ook zijn mag ze moest om middernacht naar het bos toe op de open plek met de witte bloemen. Ze zal er zeker zijn!

Toen ze klaar waren met eten gingen ze naar boven om zich klaar te maken om
te gaan slapen. Toen iedereen in bed laag was Nives nog wakker. Tik Tak Tik
Tak deed de klok. De tijd kroop voorbij. Toen Nives op de kolk keek was het
eindelijk middernacht. Ze pakte haar tas, die ze al eerder had ingepakt, en klom uit het raam. Gelukkig sliep ze op de begaand grond.
Nives fluisterde: ‘Psst, Gunnar kom.’ Ze hielp Gunnar om door het raam te klimmen. Dat ging een beetje luidruchtig want Aiden was wakker geworden. ‘Nives. Slaap je al?’ vroeg hij fluisterend terwijl hij de kamer binnen kwam en naar het bed keek. Nives en Gunnar verstopte zich onder het raam en zoals afgesproken maakte Gunnar geluiden die veel leken op zacht snurken.
Nives hoopte zo dat Aiden dacht dat ze sliep. Ze keek voorzichtig over de vensterbank en tot haar opluchting werkte het. Aiden liep de kamer weer uit
en ging weer verder slapen.
Nives en Gunnar liepen samen het bos in. Ze kwamen langs een rivier waar
Nives altijd zwom en langs de schapen wijde, maar er waren geen schapen.
Toen zag Nives de open plek waar Odine het over had. In het  midden van de open plek zag ze haar zitten…

Wordt vervolgd….

4 reacties op “Mijn verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *